Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Απόλυση υπαλλήλου της Google, έπειτα από σειρά διαρροών στα μέσα ενημέρωσης

*
Σύμφωνα με αναφορές από το Bloomberg News, η Google αναγκάστηκε να απολύσει υπάλληλο της που διέρρεε πληροφορίες της εταιρείας στα μέσα ενημέρωσης. Οι πληροφορίες αυτές ήταν, μεταξύ άλλων, προσωπικά στοιχεία των υπαλλήλων, ενώ υπήρξε επαφή με σημαντικά έγγραφα, αλλά και με τις ατζέντες του προσωπικού.

Έπειτα από περισσότερη έρευνα στο θέμα, συμπεραίνεται πως πρόκειται για μία ακτιβιστική κίνηση, αφού ο υπάλληλος που απολύθηκε άφησε υπεύθυνους δύο ακόμη εντός της εταιρείας. Ένας εκ των δύο, ανακάλυψε έγγραφα που αναφέρονταν στην ύπαρξη μιας προέκτασης του Chrome Browser, την οποία οι υπάλληλοι υποπτεύονταν για την πιθανή παρακολούθηση των εργαζομένων. H Google επιβεβαίωσε τις αναφορές αυτές, αλλά αρνήθηκε πως η προέκταση αυτή κατασκευάστηκε για το συγκεκριμένο λόγο. Όσον αφορά τις διαρροές του απολυθέντος υπαλλήλου, περιλάμβαναν αποκαλύψεις περί της συνεργασίας της Google με το Αμερικανικό Πεντάγωνο, καθώς επίσης μερικά σχέδια για την δημιουργία μίας Κινέζικης μηχανής αναζήτησης.


Αξίζει να σημειωθεί πως η πολιτική της εταιρείας σχετικά με τις διαρροές ήταν ανέκαθεν αυστηρή, ενώ το 2016 είχε αποσταλεί e-mail στους εργαζομένους τονίζοντας ότι: “Aσχέτως της φύσης και του ήθους πίσω από μία πληροφορία, οι διαρροές βλάπτουν την κουλτούρα μας”.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*